I helgen gjorde jag och Kristian 2 olika smaskiga pajer. Här har ni recepten:
Pajdeg:
125 g smör
3 dl mjöl
3 dl mjöl
1 krm salt
Smält smöret och låt det svalna, blanda i mjölet och saltet. Tryck ut degen i smord form och förgrädda i ugnen 10 min i 175 grader.
Broccoli och linspaj:
Fyllning: 300 g broccoli
1 dl kokade röda linser
3 ägg
2 dl mjölk
200 g fetaost
salt och peppar
Bryn gärna broccolin och löken lite lätt i olja. Koka linserna några min, tills de är mjuka. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar efter behag. Varva broccoli och linser i pajskalet, stjälp över äggblandningen och täck över allt med fetaosten. Grädda i 175 grader i 30 min.
Skaldjurspaj:
Fyllning: 1 paket Frutti di mare
1 gul lök
2-3 tomater (eller soltorkade)
150 g broccoli
200 g fetaost
Skaldjurspaketet köpte vi på Lidl, men det går ju lika bra att göra sin egen mix med räkor, musslor eller vad man nu vill ha. Pajdeg och äggstanning är samma som ovan. Bryn löken, tomaterna och broccolin. Varva alla ingredienser i pajskalet, häll över äggstanning och ost. Grädda 30 min i 175 grader.
Jag och Kristian var skrytsamt överens om att skaldjurspajen var en av de godaste pajer vi ätit. Väl värd att pröva!
5 kommentarer:
Är båda vegetariska? Gott! :)
Yeah, då vet ni vad jag förväntar mig att ni ska bjuda pÅ!:)
mmm! paj! jag vill äta det varje dag. Jag tyckte knappt om paj innan jag hade ätit dessa kulinariska mästerverk men nu är jag fast.
kyssar din gris
Yes, kulinariska mästerverk är rätta ordet:) Ja båda är vegetariska om man äter som jag fisk men inget kött. Lite fuskvegetarian:)
ooh låter som härliga recept!!!
ska testa det någon dag när man har tid och ork!!!
puss och kram /eve
Skicka en kommentar